Belgen in het buitenland - Denayer en Lyon lijden pijnlijke thuisnederlaag, Courtois ontbreekt opnieuw bij Real

Jason Denayer ging zaterdag met Lyon verrassend met 1-3 onderuit tegen Dijon. Real Madrid won zonder Courtois met 2-1 van Eibar. De match in Lyon kwam meteen stevig op gang met een doelpunt voor de thuisploeg van Martin Terrier in de eerste minuut. Twee minuten later maakte Wesley Said meteen gelijk. Diezelfde Said maakte er in de zevende minuut ook 1-2 van met een afgeweken schot van buiten de zestien. In de tweede helft werd het nog erger voor Lyon, nadat de ex-Manchester United-speler Rafael de bal ongelukkig in eigen doel deed afwijken op een voorzet van Said (65.), 1-3. Jason Denayer speelde de volledige wedstrijd.

Bij Real Madrid ontbrak Thibaut Courtois, dankzij een dijblessure, nog steeds in de selectie en zo koos Zidane opnieuw voor Keylor Navas in doel. Real begon moeilijk aan de wedstrijd en kwam op het einde van de eerste helft zelfs op achterstand tegen het kleine Eibar, dankzij een doelpunt van Marc Cardona Rovira (40.). Uiteindelijk wist de Fransman Karim Benzema zijn trainer toch de overwinning te bezorgen met twee doelpunten in de tweede helft (59. en 81.), 2-1.