Belgen in het buitenland - Bayern vernedert Witsel en Dortmund, Man City plaatst zich als eerste voor FA Cup-finale

Bayern München heeft zaterdagavond Borussia Dortmund overklast met een ruime 5-0 overwinning, het springt zo over Dortmund naar de eerste plaats in de Bundesliga. In de halve finale van de FA Cup heeft Manchester Ciy Brighton & Hove Albion geklopt met 1-0 en stoot het door naar de finale, waar het uit zal komen tegen Wolverhampton of Watford. Bayern wist dat het moest winnen in de strijd om de titel en kwam ook vroeg op voorsprong dankzij een kopbal van Mats Hummels. De Duitse verdediger knikte een perfect aangesneden hoekschop van Thiago Alcantara simpel binnen (10.). Niet veel later werd het al 2-0 nadat Robert Lewandowski wist te profiteren van een slechte pass van verdediger Dan-Axel Zagadou. De Pool anticipeerde meteen op de pass en wipte de bal handig over Dortmund-doelman Roman Burki om vervolgens in een leeg doel af te werken (17.). Bayern drukte voor het einde van de eerste helft nog meer door en dankzij een plaatsbal van Javi Martinez (41.) en een kopbal van Serge Gnabry (43.), stond het aan de rust maar liefst 4-0 voor op haar titel concurrent. Lewandowski deed er op het einde van de wedstrijd nog eentje bij (89.) en zorgde zo voor een 5-0 eindstand in de Duitse klassieker. Axel Witsel maakte de 90 minuten rond voor Dortmund.

Met geen resterende topploegen meer in de FA Cup leek de weg vrij voor Manchester City om zijn eerste FA Cup binnen te halen sinds 2013. De ploeg van Pep Guardiola moest dan wel eerst voorbij het Brighton van Anthony Knockaert (ex-Standard), Mathew Ryan (ex-Club Brugge en Genk) en invaller José Izquierdo (ex-Club Brugge). Kevin De Bruyne had dit meteen begrepen en schotelde Gabriel Jesus na vier minuten al de 1-0 voor met een heerlijke voorzet. City was dominant in balbezit maar vergat door te duwen en zo bleef de wedstrijd spannend tot op het einde. City hield vol en plaatst zich zo voor de finale van de FA Cup. De Bruyne werd na 65 minuten naar de kant gehaald.