Yves Lampaert moet zich niet bewijzen: "Dit is mijn beste voorjaar ooit"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) leek de voorbije dagen een beetje onder vuur te liggen, maar zelf ontkende hij dat twee dagen voor de Ronde van Vlaanderen. "Ik denk dat de woorden van Patrick een beetje verkeerd begrepen zijn", vertelde hij. "Ik koers mijn wedstrijden en doe mijn werk voor de ploeg. Uiteraard zou ik graag zelf eens winnen, maar zoveel kansen zijn er nu eenmaal niet." Lampaert start in zijn vijfde Ronde van Vlaanderen. Hij verzamelde er nog geen topresultaat, maar hoopt daar zondag verandering in te brengen. "We willen gewoon met de ploeg een goede koers rijden", legde hij uit. "We moeten er zijn in de finale en zonder pech denk ik ook dat we er met vier kopmannen een mooie koers van kunnen maken. We gaan proberen om de wedstrijd in onze richting te doen kantelen. Wij maken graag koers, dat zal hopelijk zondag niet anders zijn."

Lampaert won al twee keer Dwars door Vlaanderen, is Belgisch kampioen, maar behaalde nog niet echt een topresultaat in het voorjaar. Ja, hij werd zevende in de Omloop en vijfde in Kuurne-Brussel-Kuurne, maar voorts reed hij vooral in dienst van anderen of zat hij gevangen in de tactiek. "Ik heb al een goed voorjaar achter de rug", zei hij zelf. "Zelfs mijn beste voorjaar ooit, alleen is die overwinning er nog niet. Tuurlijk wil ik dat graag, maar ik denk dat de ploeg niet ontevreden kan zijn. Ik heb al veel werk verricht voor anderen."

Is zijn voorjaar wel geslaagd zonder zege? "Ik wil zo niet denken", besloot hij. "Er zijn nog kansen in de Ronde en in Roubaix, een wedstrijd die me nog beter ligt. Win ik niet, dan is dat zo, er zijn nu eenmaal niet veel kansen in dat voorjaar en met de ploeg hebben we al veel gewonnen. Ik ben heel tevreden over mijn voorjaar en ik hoef me niet te bewijzen. Als alles meezit, maak ik zondag ook een kans op de zege, al zijn er renners die meer favoriet zijn dan ik."

bron: Belga