Wout van Aert voelt geen druk: "Ben veel rustiger dan vorig jaar"

door
Belga
Leestijd 2 min.

In alle lijstjes met topfavorieten voor de Ronde van Vlaanderen staat de naam van Wout van Aert te pronken. De 24-jarige Kempenaar start zondag met het statuut van absolute kopman binnen Jumbo-Visma aan zijn tweede Ronde van Vlaanderen. In 2018 was het allemaal nieuw voor de oud-wereldkampioen veldrijden. Nu liggen de verwachtingen heel hoog. Wout van Aert wordt geacht te presteren en een mooi resultaat te behalen. "Ik moet niet beginnen zeggen dat alleen winnen telt", stak Van Aert van wal, twee dagen voor de wedstrijd. "Ik ga wel voor een goed resultaat en ik wil elk jaar meer en meer progressie maken. Ik werd vorig jaar negende in mijn eerste Ronde van Vlaanderen. Toen zat echt wel alles mee. Afwachten hoe het zondag zal lopen."

"Ik heb nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn in mijn tweede deelname aan de Ronde van Vlaanderen. Ik ben alvast een pak rustiger dan vorig jaar. Toen was ik heel zenuwachtig. Het was allemaal nieuw voor mij. Nu weet ik al wat me te wachten staat. Ik voel geen extra druk, ook al noemt men mij bij de topfavorieten voor winst."

Van Aert toonde vorige zondag op de Kemmelberg tijdens Gent-Wevelgem alvast in topvorm te zijn. "Maar Gent-Wevelgem is de Ronde van Vlaanderen niet", counterde de drievoudig wereldkampioen veldrijden. "In die laatste koers steken een pak lastige hellingen. Ik heb de ambitie om zondag mee de koers te maken. Dat steek ik niet onder stoelen of banken. Maar ik weet ook wel dat je tijdens de Ronde steevast goed met je krachten moet omspringen. Dat was één van mijn eerste lessen. Vorig jaar startte ik in Antwerpen om te genieten, nu wil ik in Oudenaarde resultaat halen."

bron: Belga