WB-finale jumping - Niels Bruynseels en Olivier Philippaerts staan gedeeld vierde

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na de tweede dag van de Longines FEI World Cup Final jumping delen Niels Bruynseels en Olivier Philippaerts de vierde plaats in het tussenstand. François Mathy Jr. staat op 9. Apart, de 14-jarige ruin van Pieter Devos, weigerde twee keer te springen waardoor het duo uitgesloten werd. Niels Bruynseels en de 10-jarige ruin Delux van T&L deden op dag 2 van de Wereldbekerfinale de beste zaak. Zij klommen in het klassement op van plaats 9 naar 4 nadat zij zich als enige Belgische combinatie konden kwalificeren voor de barrage. Jammer genoeg liepen zij in die barrage bij hun allerlaatste sprong vier strafpunten op en dat bracht hen op de zesde plaats in de uitslag van proef 2.

Een gelijkaardig lot overkwam François Mathy Jr. in Ronde 1 toen hij met de 11-jarige ruin Uno de la Roque op de voorlaatste hindernis een balk afstootte waardoor zij de barrage niet mochten rijden. Olivier Philippaerts reed met de 13-jarige merrie H&M Legend of Love de muur omver en streek zo de twijfelachtige eer op om als enige combinatie in de fout te gaan op hindernis 12. Ook zij werden dus niet weerhouden voor de barrage.

Na de omrekening van de strafpunten staan Niels Bruynseels en Olivier Philippaerts met drie strafpunten op de vierde plaats en François Mathy Jr. met vijf strafpunten op de negende plaats. De Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar leidt de dans met nul strafpunten voor de Zweed Peder Fredricson (één strafpunt) en de Zwitser Steve Guerdat (twee strafpunten). Dat betekent dat als de Top 3 zondag één springfout maakt, Niels Bruynseels en Olivier Philippaerts in de running komen voor goud, op voorwaarde dat zij de nul wel kunnen vasthouden.

Zondag om 14 uur begint een eerste ronde met de Top 28; om 16 uur volgt een tweede ronde met de Top 20.

bron: Belga