Tiener die in Kentucky opdook is niet jongen die acht jaar geleden verdween

door
Belga
Leestijd 1 min.

De jongen die woensdag opdook in de Amerikaanse staat Kentucky en beweerde de in 2011 verdwenen Timmothy Pitzen te zijn, is dat niet. Dat blijkt uit DNA-resultaten, meldde de FBI van Louisville donderdag op Twitter. "Er loopt een lokaal onderzoek naar de ware identiteit van deze persoon", tweette de FBI vervolgens. "Voor de duidelijkheid, de politie is Timmothy niet vergeten en zal dat ook niet doen, en we hopen hem op een dag te herenigen met zijn familie. Helaas zal dat niet vandaag zijn."

Timmothy was 6 toen zijn vader hem op 11 mei 2011 afzette op zijn school in de stad Aurora, in de staat Illinois. Kort daarna kwam zijn moeder, Amy Fry-Pitzen, hem ophalen voor een uitstapje van enkele dagen naar een dierentuin en waterparken. Enkele dagen nadat ze waren vertrokken werd de moeder dood aangetroffen in een hotel. Ze had zelfmoord gepleegd en liet een briefje achter waarin stond dat Timmothy veilig was, maar nooit zou worden teruggevonden.

Volgens een politierapport dat woensdag werd ingediend in Sharonville, in de staat Ohio, zeiden dispatchers in Kentucky dat een 14-jarige jongen genaamd Timmothy Pitzen van Cincinnati in Ohio naar Kentucky vluchtte, nadat hij kon ontsnappen aan zijn ontvoerders die hem zeven jaar vasthielden. Zijn ontvoerders waren volgens hem twee blanke mannen, waarmee hij verbleef in een hotel waarvan hij de naam niet zeker wist.

Een woordvoerder van de FBI in Louisville zei dat het onderzoek wordt verdergezet.

bron: Belga