Paasvakantie wordt ingezet met zacht maar wisselvallig weer

door
Belga
Leestijd 2 min.

We zetten de paasvakantie in met zacht, maar wisselvallig weer. Het weekend wordt wisselend tot soms zwaarbewolkt en temperaturen van 13 tot 18 graden. Dat meldt het KMI.

Vrijdagnamiddag is het op de meeste plaatsen eerst zonnig. Nadien komen er geleidelijk wolkenvelden. In het oosten van het land wordt het soms zwaarbewolkt. Elders wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af met ook wat hoge wolkensluiers. Het blijft overal droog met maxima tussen 8 of 9 graden in de Hoge Venen en 13 of 14 graden in het westen van het land. Er waait een zwakke of matige wind eerst uit oost tot zuidoost later krimpend naar oost tot noordoost en aan zee naar noordoost.

Vrijdagavond en -nacht wordt het gedeeltelijk en vooral in het noorden en oosten van het land soms zwaarbewolkt. Het blijft echter overal droog met minima van 1 tot 7 graden. De wind waait zwak of soms matig uit oostelijke richtingen.

Zaterdag blijft het droog en wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met de meeste opklaringen in het zuiden van het land. Het wordt zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 13 graden aan zee alsook in Hoog-België tot 17 graden in het centrum en lokaal 18 graden in de Kempen. De wind waait zwak of matig uit oostelijke richtingen. Aan zee steekt er in de namiddag een stevige noordoostelijke zeebries op.

Zaterdagavond en volgende nacht komen er meer wolkenvelden met hier en daar kans op wat lichte regen. De minima liggen tussen 4 en 8 graden. De oosten- tot noordoostenwind waait zwak of soms matig.

Zondag wordt het wisselend bewolkt met stapelbewolking die hier en daar aanleiding kan geven tot buien, vooral in de namiddag. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden aan zee en in de Hoge Venen en 18 graden in de Kempen bij een zwakke wind uit veranderlijke of noordelijke richtingen.

Maandagochtend is er kans op mist. Overdag is het wisselend bewolkt met enkele lokale buien. De maxima liggen tussen 12 graden aan zee en in de Hoge Venen en 18 graden in de Kempen. Er waait een meestal zwakke wind.

bron: Belga