Koninklijke serres gaan open op 19 april

De koninklijke serres van het paleis van Laken openen dit jaar voor het grote publiek op 19 april. Het publiek zal naast de serres, ook de mogelijkheid hebben om het atelier van koningin Elisabeth te bezoeken. Dat heeft het Koninklijk Paleis vandaag aangekondigd. Zoals elk jaar kunnen bezoekers gedurende drie weken in de lente de koninklijke serres bezoeken. In het serrecomplex in art-nouveaustijl, kunnen ze talloze planten en bloemen bezichtigen. Die staan in deze periode in bloei.

Dit jaar worden de serres opengesteld voor het grote publiek vanaf 19 april tot en met 10 mei.
Voor mensen met beperkte mobiliteit wordt er gedurende deze drie weken een speciaal, maar iets korter parcours aangeboden. Jaarlijks wordt er voor hen op een specifieke dag bijzondere aanpassingen en ondersteuningen voorzien, zodat zij gemakkelijk het hele parcours kunnen doen. Dat is dit jaar op 7 mei. Andere bezoekers kunnen zich dan verwachten aan iets langere wachttijden.

De inkomsten van de toegangstickets (2,5 euro per persoon) gaan integraal naar het Hulpfonds van de Koningin, restauratiewerken en de aanschaf van kunstwerken voor de Koninklijke Verzameling, de kunstcollectie die de koninklijke paleizen sieren.

De openingsuren verschillen maar de serres zijn op de meeste dagen open van 9.30 uur tot 15.30 uur en ’s avonds van 20 uur tot 21.30 uur.

bron: Belga