Greg Van Avermaet wil Vlaanderens Mooiste eindelijk aan palmares toevoegen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Net voor een trainingstocht met het team op vrijdagvoormiddag blikte Greg Van Avermaet, tijdens een persconferentie, vooruit naar de 103e Ronde van Vlaanderen. Dé wedstrijd die hij absoluut wil winnen en toevoegen aan zijn nu al rijk gevuld palmares. De 33-jarige Waaslander weet ook dat de concurrentie groot is, maar gaat uit van zijn eigen kunnen.

"De conditie is perfect. Zelfs misschien zo goed dat ik de Ronde van Vlaanderen nu eindelijk eens kan winnen", lachte de CCC-kopman. "Ik hou alvast een goed gevoel over aan de voorgaande koersen en ik denk dat ik capabel ben om mee te strijden voor de zege. Er is dit jaar veel concurrentie maar is dat niet elk jaar het geval? Iedereen werkt naar deze Ronde van Vlaanderen toe, iedereen wil zondag schitteren."

Met Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn er wel twee gloednieuwe kandidaten op eindwinst bijgekomen. Twee veldrijders nota bene.

"Wat Van der Poel en Van Aert lieten zien is indrukwekkend", onderstreept Van Avermaet. "Van der Poel won woensdag nog Dwars door Vlaanderen. Hij is een supertalent en komt nu al aan de grote poort kloppen. Ook Wout van Aert imponeerde dit seizoen al meermaals."

Het palmares van olympisch kampioen Van Avermaet vertoont nog één groot manco, de Ronde. Al drie keer stond hij op het podium maar nog nooit op de hoogste trede.

"Winnen in de Ronde van Vlaanderen is sinds mijn jonge jaren altijd een doel geweest. Elk jaar probeerde ik deze koers te winnen maar ik ben er nog niet in geslaagd. Lukt het zondag opnieuw niet, dan heb ik nog wel enkele kansen. Op dit niveau kan ik nog wel een paar jaar mee. De Ronde van Vlaanderen is en blijft mijn lievelingskoers, een klassieker in mijn eigen streek. Ik start in Antwerpen voor de dertiende keer. Hopelijk levert dat getal geluk op."

bron: Belga