Degenkolb met vertrouwen naar Vlaanderens Mooiste na tweede stek in Gent-Wevelgem

door
Belga
Leestijd 2 min.

John Degenkolb (Trek-Segafredo) tankte vorig weekend vertrouwen met een tweede plaats in Gent-Wevelgem en zakt zo alsnog met het nodige vertrouwen af naar de 103e editie van de Ronde van Vlaanderen. Van heel het Trek-Segafredoteam is de dertigjarige Degenkolb de meest ervaren renner in Vlaanderens Mooiste. Zijn beste prestaties zette hij neer in 2017 en 2015, toen hij telkens zevende werd in Oudenaarde. De Duitser heeft dit seizoen de nul achter zijn naam reeds weggeveegd nadat hij de slotetappe won van de Ronde van de Provence, maar een klinkende zege was er nog niet bij. "Met die tweede plaats in Gent-Wevelgem trek ik me op voor wat komt in de Ronde van Vlaanderen", vertelde Degenkolb.

"Toen we de eerste maal de Kemmelberg over reden was ik verre van uitmuntend. De tweede keer had ik me beter gepositioneerd, maar dat had ik mede te danken aan het werk dat de ploegmakkers voor mij hadden gedaan. Gent-Wevelgem was een koers die van in het begin ontplofte en er op het einde wel fiks inhakte. Met onze ploeg waren we zeer present in volle finale. Ik hoop dat dit zondag eveneens het geval is."

Het Trek-Segafredoteam had tot Gent-Wevelgem nog niet veel laten zien. "Die tweede plaats was echt wel eens nodig om ons vertrouwen op te krikken. Ons moreel was daarvoor eigenlijk beneden alle peil. Mads Pedersen vond het tijd dat wij eens samen gingen zitten om de hoofden vrij te maken. We deden dat in de zaal hiernaast. Dit met alle renners, maar ook de ploegleiding was hierop aanwezig. Met een pintje erbij kwamen we tot een leuk gesprek en in Wevelgem boekten we meteen resultaat", vervolgde Degenkolb.

Degenkolb heeft zijn ideale scenario voor de Ronde al in gedachten. "Graag had ik bij de derde beklimming van de Oude Kwaremont nog de steun van Pedersen en Stuyven of nog andere jongens van de ploeg. In de Ronde van Vlaanderen komt het erop aan zoveel mogelijk krachten te sparen voor een prangende finale. Ik kijk er alvast naar uit, maar weet ook dat ik eigenlijk een renner ben die beter tot zijn recht komt in Parijs-Roubaix."

Bron: Belga