Club Brugge en Standard bikkelen in spoor van Genk om maximum

door
Belga
Leestijd 2 min.

De derde speeldag in play-off 1 opent zaterdagavond (20u30) met een duel tussen leider KRC Genk en AA Gent. Twee dagen later volgt de topper tussen Club Brugge en Standard. Genk begon aan de nacompetitie met een 3-0 zege tegen Anderlecht. Maar die overtuigende overwinning kreeg dinsdagavond geen vervolg op de Bosuil. De Limburgers raakten niet voorbij een ijzersterke Sinan Bolat en gingen met 1-0 kopje onder tegen Antwerp. Eerste achtervolgers Club Brugge en Standard profiteerden optimaal en wonnen wel.

Met een thuismatch tegen AA Gent, dat met 0 op 6 begon aan de play-offs, krijgt Genk een uitgelezen kans om het vertrouwen op te vijzelen. De Buffalo's zullen, na de zure thuisnederlaag tegen Standard, hun huid evenwel duur verkopen.

Anderlecht speelt zondag (18u) in de thuismatch tegen Antwerp met het mes op de keel. Na de 2-3 donderdagavond tegen Club Brugge, het eerste verlies tegen blauw-zwart in eigen huis in 21 jaar, is de fiere recordkampioen net als Gent nog puntenloos in play-off 1. Over de titel wordt in het Astridpark niet meer gesproken maar Europees voetbal is wel een must. De Great Old heeft momenteel twee punten meer dan paars-wit in de strijd om de vierde plaats.

De kraker van de derde speeldag wordt maandagavond (20u30) in Jan Breydel afgewerkt. Met Club Brugge en Standard staan dan de twee ploegen tegenover elkaar die play-off 1 startten met 6 op 6. In het klassement is blauw-zwart tot op een puntje van Genk genaderd, de Rouches hebben er maar twee minder dan de leider.

Ook in play-off 2 wordt dit weekend de derde speeldag afgewerkt. Kortrijk en Zulte Waregem bijten vrijdagavond de spits af in groep B. De Kerels delen met 6 op de 6 de leiding met Union, dat zaterdag Waasland-Beveren ontvangt. Op hetzelfde moment trekt Cercle Brugge naar Moeskroen.

In groep A gaat STVV zaterdagavond voor een 9 op 9 op het veld van Westerlo. De andere affiches, ook zaterdag, zijn Oostende-Beerschot Wilrijk en Eupen-Charleroi.

bron: Belga