Belgen in het buitenland - Liverpool pakt in laatste tien minuten de zege bij Southampton en komt weer aan de leiding

Liverpool heeft zijn kans om weer aan de leiding te komen in de Engelse Premier League niet laten liggen. Het won op de 33e speeldag met 1-3 bij Southampton. Divock Origi en Simon Mignolet bleven op de bank van coach Jürgen Klopp. Shane Long (9.) bracht de thuisploeg al vroeg op voorsprong en gaf het nummer zestien van de Premier League zo even hoop op een stunt. Nog voor de rust hing Naby Keita (36.) de bordjes echter gelijk. Het duurde lang voor de Reds de partij wisten te beslissen, maar tien minuten voor tijd kwam Mo Salah dan toch met de 1-2, zijn achttiende Premier League-doelpunt van het seizoen. Zes minuten later maakte invaller Jordan Henderson er nog 1-3 van.

In het klassement telt Liverpool met nog vijf wedstrijden te gaan nu twee punten meer dan Manchester City, maar dat heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed.