Ronde van Vlaanderen – Greg van Avermaet kent ploegmaats voor jacht op eerste zege

Ronde van Vlaanderen - Greg van Avermaet kent ploegmaats voor jacht op eerste zege
Ronde van Vlaanderen - Greg van Avermaet kent ploegmaats voor jacht op eerste zege

Greg Van Avermaet kent de ploegmaats die hem zondag aan zijn eerste overwinning in de Ronde van Vlaanderen moeten helpen. Zijn Poolse formatie CCC heeft donderdag de selectie voor ‘Vlaanderens Mooiste’ bekendgemaakt. De olympische kampioen krijgt met Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck en Guillaume Van Keirsbulck drie landgenoten aan zijn zijde. De Zwitser Michael Schär en de Polen Kamil Gradek en Lukasz Wisniowski maken de zevenkoppige CCC-ploeg compleet.
Van Avermaet eindigde in de Ronde van Vlaanderen al zeven keer in de top tien. Drie keer stond de 33-jarige Oost-Vlaming op het podium, maar winnen lukte nog niet. Vorig jaar nog eindigde Van Avermaet tweede achter Philippe Gilbert. Een week later spoelde Gouden Greg de teleurstelling door met een overwinning in Parijs-Roubaix.
“Net zoals elk jaar voel ik me sterk en heb ik vertrouwen in mijn conditie. Ik weet dat ik de Ronde kan winnen, maar het is nog niet gelukt. De klassiekers zijn onvoorspelbaar, dus alles moet meezitten”, zei Van Avermaet op de ploegwebsite. Dit seizoen werd hij tweede in de Omloop Het Nieuwsblad, derde in de E3 Harelbeke en zesde in de Strade Bianche.

bron: Belga