Keylor Navas reageert op keeperskwestie: "Ik verlaat Real enkel als Zidane me dat vraagt"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Real Madrid leed gisterenavond zijn eerste nederlaag sinds de terugkeer van Zinedine Zidane als T1 van de Koninklijke. Real verloor met 2-1 bij Valencia en Zidane rekende, bij afwezigheid van de (licht) geblesseerde Thibaut Courtois, in doel opnieuw op Keylor Navas. De Costa Ricaan reageerde na afloop op de hele doelmannensaga die al het hele seizoen speelt bij de Madrilenen. "Ik verlaat Real Madrid enkel als de coach me dat vraagt", citeerde het Spaanse dagblad AS Navas. "Ik heb een contract bij Real Madrid en wil me daar aan houden. Ik doe zoals steeds mijn uiterste best en probeer de coach te overtuigen van mijn kwaliteiten. Ik focus me op dit seizoen. Ik wil het seizoen goed afsluiten. We moeten voor de eer van Real Madrid vechten en proberen de laatste acht matchen te winnen. Wat er volgend seizoen gebeurt, zien we dan wel weer."

"Het is inderdaad een moeilijk jaar geweest", erkende Navas. "Zowel voor het team als voor mij persoonlijk. We moeten leren uit alle fouten die we dit seizoen hebben gemaakt. De komende jaren moeten we opnieuw kunnen genieten van het échte Real Madrid."

De 32-jarige Navas heeft in Madrid nog een overeenkomst tot medio 2020. De Costa Ricaan won de vorige drie seizoenen telkens de Champions League met Real Madrid en werd ook één keer Spaans kampioen. Dit seizoen bleef hij het merendeel van de wedstrijden op de bank, ten gunste van Rode Duivel Thibaut Courtois. Sinds de terugkeer van Zidane half maart kwam hij wel opnieuw twee maal tussen de palen.

Real Madrid kent een erg tegenvallend seizoen. In La Liga staan de Koninklijke pas derde, op dertien punten van leider Barcelona. De Catalanen waren ook te sterk in de halve finales van de Copa del Rey, terwijl in de Champions League Ajax verrassend te sterk bleek in de achtste finales.

Bron: Belga