EuroLeague basket (m) - Lojeski plaatst zich met Panathinaikos voor play-offs

door
Belga
Leestijd 1 min.

Matt Lojeski en zijn club Panathinaikos hebben zich donderdagavond geplaatst voor de play-offs van de EuroLeague basketbal voor mannenteams. Op de slotspeeldag stelden de Grieken hun plaats bij de laatste acht veilig door het Montenegrijnse Podgorica in Athene met 87-67 (rust: 49-36) te verslaan. Een zege tegen staartploeg Podgorica volstond altijd voor Panathinaikos om zich te verzekeren van een plaats in de kwartfinales van de play-offs. De Griekse club startte goed en sloeg na twee quarters een kloof van 13 punten. De Montenegrijnen knokten in het derde kwart nog terug, maar "Pana" zette in het slotkwart de puntjes op de i.

De Amerikaan Nick Calathes blonk met 11 punten, 18 assists en 10 rebounds uit. Het was nog maar de tweede keer in de EuroLeague dat een speler een triple-double liet optekenen. Belgian Lion Lojeski speelde zes onzichtbare minuten en kwam niet tot scoren.

Panathinaikos eindigt na 30 speeldagen op de zesde plaats in het klassement. In de kwartfinales (best-of-three) nemen Lojeski en co. het op tegen Real Madrid, dat de reguliere competitie afsloot als derde. De Final Four wordt van 17 tot 19 mei gespeeld in het Spaanse Gasteiz.

bron: Belga