Trofeo Princessa Sofia - Emma Plasschaert klimt naar tweede stek

door
Belga
Leestijd 1 min.

Emma Plasschaert is woensdag op de derde dag van de Trofeo Princessa Sofia in het Spaanse Palma de Mallorca van de derde naar de tweede plaats geklommen in de Laser Radial-klasse van het zeilen. De 25-jarige regerende wereldkampioene eindigde in de twee regatta's van woensdag respectievelijk op de achtste en zeventiende plaats, waardoor ze met 26 punten naar de tweede plaats opschuift. De Deense Anne-Marie Rindom blijft met amper negen punten op de teller autoritair aan de leiding.

Ook Maité Carlier mocht een plaats opschuiven. Zij staat met 67 punten op de negentiende plaats na respectievelijk een 11e en 55e plaats in de twee regatta's.

Wannes Van Laer boekte in de Laser forse winst met een derde en twaalfde plaats in de regatta's van woensdag. Met een totaal van 49 punten is hij van de 34e plaats naar de dertiende stek opgeklommen. William De Smet is 52e met 117 punten.

In de 49erFX bij de vrouwen verloren Isaura Maenhaut en Anouk Geurts een plaats, zij staan nu 58e met 217 punten.

In de 49er bij de mannen zakken Yannick Lefebvre/Tom Pelsmaekers met veertig punten van de elfde naar de twintigste plaats.

Thomas Broucke is met 150 punten dertigste in de RS:X, bij de U21 is hij in zijn categorie zesde.

bron: Belga