Onderzoek geopend in Verenigd Koninkrijk nadat soldaten schieten op portret van Corbyn

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Britse ministerie van Defensie gaat een onderzoek openen nadat op de sociale media een video is opgedoken waarin soldaten tijdens een missie in Afghanistan schieten op een portret van oppositieleider Jeremy Corbyn. Dat heeft het ministerie vandaag aangekondigd. "We weten dat er een video circuleert op de sociale media. Dat gedrag is totaal onaanvaardbaar", aldus een woordvoerder van het ministerie in een persbericht. "Er werd een onderzoek geopend."

Op de 25 seconden durende beelden zijn vier soldaten te zien die met pistolen op doelwitten schieten die op een afstand van ongeveer 10 meter staan. Een ervan is een portret van Jeremy Corbyn. Volgens het Britse persagentschap Press Association zijn de beelden opgenomen in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. De soldaten behoren tot het derde bataillon van het parachutistenregiment.

SkyNews meldt dat de site waar de beelden zijn opgenomen gebruikt wordt voor trainingen rond de bescherming van belangrijke persoonlijkheden, en dat hun portretten gebruikt worden om die personen uit te beelden.

"Dit gedrag is alarmerend en onaanvaardbaar", aldus een woordvoerder van de Labour-partij. "We hebben vertrouwen in het ministerie van Defensie om dit incident te onderzoeken en erop te reageren."

Corbyn, die sinds 2015 leider is van Labour, wordt door de conservatieven regelmatig door het slijk gehaald omdat hij "marxistisch" zou zijn.

Bron: Belga