Jupiler Pro League - Union en Kortrijk blijven foutloos in Play-off 2B

KV Kortrijk en 1B-club Union delen na twee speeldagen de leidersplaats in play-off 2B. De Kerels gingen dinsdagavond na een knotsgekke slotfase met 2-3 winnen op bezoek bij Waasland-Beveren. Ook de Brusselaars boekten een zege op verplaatsing bij Moeskroen (0-2). Zulte Waregem en Cercle Brugge deelden de punten na een doelpuntenrijke match (3-3). KV Kortrijk bevestigde al het goede van afgelopen weekend in de derby tegen Moeskroen. Na een slaapverwekkende eerste helft schoten de Kerels wakker in de tweede. Kagelmacher hield de thuisploeg eerst met een knappe beenveeg van de 1-0, maar aan de overkant was het wel raak. Een fantasietje van Hines-Ike (57.) ontsproot in een heerlijke openingstreffer. Avenatti (59.) vlamde ook al met een volley de 0-2 in de kortste hoek. De pareltjes volgden elkaar in sneltempo op, want Milosevic (82.) pakte uit met een omhaal om de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. Na een loeier van Koita op de deklat kreeg KVK het deksel op de neus. Andrijasevic (90+2) trapte in de draai lekker binnen. Een billijk gelijkspel leek in de maak, maar Koita (90.+3) besliste daar met een schicht anders over. Een gefrustreerde Ampomah kon zijn ogen niet geloven en pakte nog rood na de winning goal.

In de wedstrijd tussen Moeskroen en Union was een rode kaart voor Boya het enige wapenfeit van de eerste helft. Na de pauze buitten de Brusselaars het numerieke overwicht meteen uit. Selemani (51.) zette een strafschop om, Ferber (54.) bekroonde een knappe aanval met de 0-2. Selemani kreeg nog een prima mogelijkheid op de 0-3, maar Butez lag in de weg.

In het Jan Breydelstadion gingen Cercle Brugge en Zulte Waregem op zoek naar hun eerste overwinning in deze nacompetitie. Mercier (13.) krulde een vrijschop via de paal binnen, maar Essevee ging alsnog met een 1-2 voorsprong de rust in. De fauw (27.) en Pletinckx (37.) verlengden een hoekschop tegen de netten. Via een kopbal van Delacourt (71.) kwam Cercle wel nog langszij. De Vereniging leek de zege over de streep te trekken, na een penaltytreffer van Gakpé in de slotminuut, maar diep in de blessuretijd sleepte Harbaoui (90.+4) nog een punt in de wacht.

Union en KV Kortrijk voeren met 6 op 6 de stand aan in groep B van Play-off 2. Daarachter volgen zulte Waregem (2), Waasland-Beveren (1), Cercle Brugge (1) en Moeskroen (0).