Jupiler Pro League - Sint-Truiden is alleen leider in Play-off IIa na zege bij Beerschot Wilrijk

STVV heeft woensdag op de tweede speeldag in Play-off IIa met 1-2 gewonnen bij Beerschot Wilrijk en komt zo alleen aan de leiding. Westerlo boekte een ruime 0-3 overwinning bij Eupen, Oostende won met 1-2 bij Charleroi en boekte zo zijn eerste zege van 2019. Bij de eerste kans van Oostende kwamen de jongens van Hugo Broos meteen op voorsprong. De Sutter legde goed af op Fernando Canesin (5.), die schoot de 0-1 beheerst in doel. De reactie van Charleroi, dat uitblonk in onmondigheid, bleef uit. Felice Mazzu besliste daarom al na 39 minuten Jérémy Perbet te brengen, en die zette Adama Niane amper twee minuten later op weg naar de gelijkmaker. Ook in de tweede helft was het bij de eerste kans voor de Kustboys meteen prijs: Penneteau kwam ver uit zijn doel en Sander Coopman (57.) mocht eenvoudig de beslissende treffer in doel schuiven.

In Beerschot Wilrijk tegen STVV bracht Dante Vanzeir (10.) de thuisploeg al vroeg op voorsprong. Hij zette eenvoudig Teixeira in de wind en prikte vervolgens de openingstreffer tegen de netten. Kosuka Kinoshite (28.) maakte nog voor het halfuur gelijk. De VAR aarzelde lang of er al dan niet sprake was van buitenspel, maar keurde het doelpunt uiteindelijk toch goed. Na hands van Prychynenko kreeg STVV net voor het uur een penalty, Jordan Botaka (58.) miste niet en legde zo de 1-2 eindstand vast.

De ruimste overwinning van de avond was voor Westerlo. Lukas Van Eenoo zorgde na zestien minuten vanop de stip voor een verdiende voorsprong tegen Eupen, Maxime Biset (32.) maakte er met het hoofd 0-2 van. Met een pracht van een afstandsschot breidde Christian Brüls (55.) tegen zijn ex-club na de pauze uit tot 0-3, een tegentreffer van Keita werd drie minuten later afgekeurd voor buitenspel.

In het klassement van Play-off IIa is STVV leider met zes punten. Westerlo is tweede met vier punten.