Champions League basket (m) - Ook Tenerife en Bologna mogen naar Final Four

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tenerife en Bologna hebben zich woensdagavond als laatste twee teams geplaatst voor de Final Four in de Champions League basketbal voor mannenteams. Zowel Tenerife als Bologna zette in de terugwedstrijd van de kwartfinales nog een scheve situatie recht, nadat beide teams eerder hun heenwedstrijden hadden verloren. Tenerife haalde het met 81-64 van Hapoel Jeruzalem en veegde zo de 73-75 nederlaag van de tabellen. Pierre-Antoine Gillet speelde 12:12 voor de Spanjaarden en sloot af met twee punten en evenveel rebounds.

Bologna verloor zijn heenwedstrijd tegen Nanterre met 75-83 en maakte dat woensdag met een 73-58 zege goed. Amath M'Baye was daarin goed voor zestien punten.

Antwerp Giants en Bamberg plaatsten zich eerder op woensdagavond al voor de Final Four. De Giants schreven geschiedenis met een 66-61 zege tegen het Russische Nizhny Novgorod. De heenwedstrijd in Rusland was vorige week op 68-83 geëindigd. Bamberg verloor met 69-67 bij AEK Athene, maar kon rekenen op een bonus van vier punten uit de heenwedstrijd.

bron: Belga