Belgen in het buitenland - Nainggolan walst met Inter vlotjes over Genoa

Inter Milaan heeft woensdag op de 30e speeldag in de Italiaanse Serie A met 0-4 van Genoa gewonnen. Radja Nainggolan speelde de hele wedstrijd. Dennis Praet en Sampdoria gingen met 2-1 onderuit bij Torino. Gagliardini (15.) opende de score voor Inter, Icardi (40.) breidde kort voor de rust van op de stip uit tot 0-2. Perisic (54.) maakte er na de pauze 0-3 van en gaf negen minuten voor tijd ook de assist voor de 0-4 van Gagliardini.

Sampdoria kreeg tegen Torino een kans om gevoelig op te schuiven, maar staat na een 2-1 nederlaag nog altijd negende. Beide Torino-doelpunten waren van Andrea Belotti (34, 45+1.) en vielen voor de rust, Gabbiadini (84.) scoorde in het slot nog tegen. Kevin Mirallas mocht 22 minuten voor affluiten invallen voor Fiorentina, dat 2-2 gelijkspeelde op bezoek bij AS Roma. Silvio Proto zat op de bank bij Lazio, waar Jordan Lukaku nog altijd geblesseerd ontbreekt, en zag zijn ploegmaats met 1-0 verliezen bij SPAL.

In Frankrijk plaatste Paris Saint-Germain zich ten koste van Nantes met 3-0 voor de finale van de Coupe de France. Thomas Meunier ontbreekt nog altijd met een blessure, de doelpunten waren afkomstig van Verratti (29.), Mbappé (85.) en Dani Alves (90+2.).