VIDEO. Windhoos blaast springkasteel de lucht in, twee kinderen komen om

In China heeft een windhoos een ware ravage aangericht. Het natuurfenomeen ontstond nabij een grote kermis, waar twee kinderen om het leven kwamen. Twintig andere mensen raakten zwaar gewond. 

Het incident vond plaats in de Chinese provincie Henan. In een video die gedeeld werd op sociale media, zie je hoe de tornado van stof een groot opblaasbaar springkasteel de lucht in slingert. Volgens de overheid overleefden twee kinderen de catastrofe niet. Door het rondzwierend puin raakten ook twintig andere mensen gewond. Volgens de lokale autoriteiten worden alle slachtoffers medisch en psychologisch ondersteund.

Stofduivel

Zhang Xia, de weerman van het meteorologische observatorium van Henan, zegt aan CNN dat de wind ook wel “stofduivel” wordt genoemd. Stofduivels ontstaan wanneer hete lucht snel door koelere lucht stijgt, waardoor een trechterachtige wervelwind ontstaat. Ze komen het meest voor in vlakke gebieden, in warme omstandigheden en bij weinig of geen wind. Zhang vertelt ook dat deze stofduivel een diameter had van 10 meter en drie tot vier minuten duurde.