VIDEO. Nanny redt baby op het nippertje van de dood

Toeval bestaat niet. In de Filipijnen is een baby op het nippertje aan de dood ontsnapt dankzij de tussenkomst van zijn nanny. De video verscheen op Reddit, waar de vrouw prompt als heldin bestempeld werd.

De video werd opgenomen door de bewakingscamera van de familie en dateert van 24 maart. Op die dag werden de Filipijnen opgeschrikt door een aardbeving met een magnitude van 4,5 op de schaal van Richter. Zoals zo vaak met video’s op Reddit, is er verder niets geweten over de herkomst van het filmpje. Als de beelden echt zijn, gaat het echter om een waar wonder.

Gewisse dood

In de video is te zien hoe de poetsvrouw annex nanny van de familie opgeschrikt wordt door de eerste schokken van de aardbeving. Ze haast zich daarop naar het wiegje waar de baby te slapen ligt en neemt deze mee. Nog geen tien seconden later stort het plafond van de woning in – de brokstukken belanden recht op de wieg. Het kind wist dankzij de nanny dus aan een gewisse dood te ontsnappen. De reacties op Reddit laten er alvast geen twijfel over bestaan: de nanny is een echte heldin en verdient een medaille voor haar reddingsactie.