Gert Verhulst verlaat Samson

Foto Belga / N. Maeterlinck

Na dertig jaar aan de zijde van pluchen hond Samson heeft Gert Verhulst besloten ermee te stoppen. Dat heeft hij zelf aangekondigd tijdens een persconferentie bij Studio 100 in Schelle.

Gert benadrukt dat dit niet het einde is van Samson maar dat pas later zal bekend worden hoe en met wie Samson verder zal gaan. Eind dit jaar volgt een grote Samson en Gert-show naar aanleiding van het 30-jarig jubileum, dat wordt meteen de afscheidsshow van de Studio 100-topman.

Verhulst had vorig jaar al aangekondigd dat hij niet tot zijn zestigste zou doorgaan als sidekick van Samson. “Ik wil niet dat er op een dag een oud ventje naast een pop liedjes zit te zingen, dat zou ik zielig vinden”, zei Verhulst daarover. “Ik wilde zelf het moment kiezen dat het genoeg was en niet wachten tot ik de shows tegen mijn zin begon te doen. Nu doe ik het nog steeds met evenveel goesting en kijk ik uit naar de reeks shows die nog volgt.”

Samson zet door

Verhulst kondigde dinsdag ook aan dat Samson wel doorgaat. “Wat nu komt en met wie, dat moeten we zelf nog bekijken en dat wordt later bekendgemaakt”, zegt Verhulst.

Vanaf 21 december wordt in het pop-up theater van Studio 100, waar nu spektakelmusical 40-45 loopt, de afscheidsshow met de originele bezetting gespeeld. “Er zullen shows zijn zolang er vraag naar is en we gaan ook avondvoorstellingen houden voor volwassenen”, klinkt het.

Samson en Gert begonnen dertig jaar geleden als omroepersduo op de openbare omroep. Later volgde een eigen televisiereeks, een pretpark (Plopsaland) en wereldwijde merchandising. “Samson is voor Studio 100 wat Mickey Mouse was voor Disney”, besluit Verhulst.