"RSC Anderlecht heeft ontslagvergoeding Hein Vanhaezebrouck volledig uitbetaald"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"In tegenstelling tot wat hij in de pers beweert, heeft RSC Anderlecht de ontslagvergoeding van Hein Vanhaezebrouck volledig, en volgens de wettelijke normen, uitbetaald", meldt RSC Anderlecht vanavond. De club reageert daarmee op uitlatingen van zijn ex-trainer in de Vlaamse media. "Anderlecht is niet meer wat het geweest is. Als ze nog van naam veranderen, blijft er helemaal niets meer van over", haalde Vanhaezebrouck uit naar zijn voormalige werkgever. "De club liegt over mijn ontslagvergoeding uit schrik voor de licentiecommissie. Ik tegenstelling tot wat Anderlecht telkens weer laat uitschijnen, ben ik nog altijd niet volledig uitbetaald. Dat ondanks tientallen aanmaningen van mijn advocaat. Is dat dan de 'grootse club van het land'?" Alles is nochtans contractueel vastgelegd, niets is onduidelijk, maar het wordt telkens weer uitgesteld."

"De club neemt akte van de verklaringen van Hein Vanhaezebrouck in de pers. In tegenstelling tot wat hij beweert, werd zijn ontslagvergoeding volledig, en volgens de wettelijke normen, uitbetaald", reageert Anderlecht. "Verder wensen wij geen commentaar te geven bij de uitlatingen van Vanhaezebrouck. De club wenst hem succes bij zijn verdere carrière."

Vanhaezebrouck bekende ook dat hij met voorzitter Marc Coucke een moeilijke relatie had. "Het zinde hem niet dat Knowledge Musona niet speelde en ook Zakaria Bakkali kreeg volgens hem te weinig kansen", vertelde Vanhaezebrouck aan Sporza. "Soms kwam hij tijdens de rust in de kleedkamer om tactische richtlijnen te geven. Zoiets verwacht je bij FC De Kampioenen, toch niet bij Anderlecht. Mijn ontslag was voor mij een verrassing. Een week eerder was me immers gezegd dat we sowieso zouden doorgaan. In die week zal iemand een impulsieve ingeving gehad hebben en plots beslist hebben dat hij er genoeg van had..."

De 55-jarige Vanhaezebrouck was trainer van Anderlecht van begin oktober 2017, na het vertrek van de Zwitser René Weiler, tot midden december 2018. Hij werd opgevolgd door de Nederlander Fred Rutten.

bron: Belga