Honderden mensen betogen tegen nieuwe regering van Bouteflika in Algiers

Honderden mensen betogen tegen nieuwe regering van Bouteflika in Algiers
Honderden mensen betogen tegen nieuwe regering van Bouteflika in Algiers

Honderden mensen hebben vandaag in Algiers geprotesteerd tegen de nieuwe Algerijnse regering van president Abdelaziz Bouteflika, die gisteren bekendgemaakt werd. Ook oppositieleiders hebben felle kritiek geuit. In de hoofdstad Algiers droegen betogers pancarten met slogans die de nieuwe regering beschreven als “een klap voor de eisen van het volk”.

Op 11 maart duidde president Bouteflika Noureddine Bedoui als nieuwe premier aan, als gevolg van de aanhoudende protesten. Die kreeg de taak om een nieuwe regering samen te stellen en maakte de samenstelling daarvan zondag bekend. De nieuwe regering bestaat uit 27 ministers, waarvan er zes al deel uitmaakten van de vorige regering.

De Arbeiderspartij beschreef de nieuwe regering als een nieuw gezicht voor een oude regering. “Het is onduidelijk op welke basis deze figuren werden gekozen”, zei de oppositiepartij in een verklaring.

Voormalig premier en oppositieleider Ali Benflis had ook kritiek en beschreef de nieuwe wending als “autoritaire praktijk, die het volk provoceert”. President Bouteflika wordt al meer dan een maand geconfronteerd met betogingen, die zijn vertrek en radicale hervormingen eisen. De president behield echter zijn post als minister van Defensie in de interim-regering die gisteren werd bekendgemaakt.

Bron: Belga