EuroMillions Basket League - Oostende deelt leiding met Antwerp na zege tegen Brussels

In de topper van de 22e speeldag heeft landskampioen Oostende maandag met 83-68 de maat genomen van Brussels. De kustploeg toonde zich in elk kwart het sterkst (20-17, 25-20, 16-13, 22-18) en stond bij de rust 45-37 voor. Vincent Kesteloot (19), Shevon Thompson (17) en Elias Lasisi (15) waren het best bij schot bij Oostende. Jean-Marc Mwema (4) droeg met 11 rebounds zijn steentje bij. Bij Brussels kon Caleb Walker met 18 punten en 5 rebounds de beste stats voorleggen.

Charleroi hield met 86-65 de punten thuis tegen Leuven, de voorlaatste in de stand. Na een 44-27 ruststand konden de Carolo's de tweede helft met de handrem opspelen. Uitblinkers waren Paulius Sorokos (19 ptn, 11 rbds) en Matt Mobley (26 ptn). Die laatste scoorde aan bijna honderd procent: 6 op 6 tweepunters, 3 op 6 driepunters en 5 op 5 vrijworpen.

Na 17 zeges en 4 nederlagen delen Oostende en Antwerp nu de leiding. Charleroi, dat een wedstrijd meer speelde dan het leidersduo, is op één punt derde, Brussels op drie punten vierde.