WK motorcross – Antonio Cairoli wint in Valkenswaard, Desalle tweede

WK motorcross - Antonio Cairoli wint in Valkenswaard

Antonio Cairoli (KTM) heeft zondag in Valkenswaard de Grote Prijs motorcross van Nederland op zijn naam geschreven. De Italiaan, die ook de eerste twee GP’s van het seizoen (Argentinië en Groot-Brittannië) won, was de snelste in de twee reeksen en haalde het voor Clément Desalle (Kawasaki) en de Sloveen Tim Gajser (Honda). Na zijn zege in de eerste reeks, voor Desalle, haalde Cairoli het ook in de tweede manche met meer dan één seconde op Gajser. Jeremy Van Horebeek (Honda) eindigde op de derde plaats en werd vierde in de eindstand. Julien Lieber (Kawasaki) werd zesde in de eindafrekening.
In de WK-stand verstevigt Cairoli, die dit seizoen al vijf van de zes reeksen won, zijn koppositie. Met 147 punten leidt hij voor Gajser (125) en Desalle (103). De Fransman Gautier Paulin (Yamaha) is vierde met 102 punten. Van Horebeek is vijfde met hetzelfde puntenaantal. Lieber staat op de negende plaats met 62 punten.
In de MX2 ging de zege naar de Spanjaard Jorge Prado (KTM). De Deen Thomas Kjer Olsen (Husqvarna) en Jago Geerts (Yamaha) vervolledigden het podium. Olsen is de WK-leider met 136 punten, Geerts staat op de zevende stek. Brent Van doninck (Honda) moest tevreden zijn met de 14e plaats in de GP, in de WK-stand is hij 20e.
Volgende week zondag staat de volgende GP op het programma in het Italiaanse Pietramurata.

bron: Belga