Martin Maes wint in Derby tweede manche op rij

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische mountainbiker Martin Maes (GT Bicycles) heeft na de eerste manche van de Enduro World Series vorige week in Nieuw-Zeeland vandaag ook de tweede manche gewonnen in het Australische Derby. Maes legde gisteren al de basis voor zijn overwinning. Toen moesten de deelnemers slechts één gechronometreerde special afwerken, maar die koninginnenetappe had wel een cruciale rol voor het eindklassement. En onze landgenoot won die autoritair met zes seconden voorsprong.

Vandaag was Maes ook de snelste in de twee volgende specials, maar nadien ging hij consolideren en moest hij tevreden zijn met achtereenvolgens de tweede, zesde en vierde tijd in de laatste drie specials. In de einduitslag houdt hij een voor de enduro toch comfortabele marge van zeventien seconden over op de nummer twee, de Fransman Florian Nicolai.

Maes is uiteraard ook de leider in Enduro World Series - de officieuze Wereldbeker voor endurorijders - en dat met het maximum van de punten. De 22-jarige Waal maakte vorig jaar furore door als nieuwkomer een Wereldbekermanche te winnen in de downhill, een discipline waarin hij later ook nog zilver veroverde op het Wereldkampioenschap.

Winst bij de vrouwen in Derby ging naar de Franse leidster Isabeau Courdurier. De volgende manche van de Enduro World Series vindt plaats op 11 en 12 mei in Madeira.

Bron: Belga