Jupiler Pro League - Westerlo - Beerschot Wilrijk levert geen winnaar op

Westerlo en Beerschot Wilrijk hebben zondag 1-1 gelijkgespeeld op de eerste speeldag in Play-off IIa. Loris Brogno (25.) bracht de bezoekers op voorsprong in Het Kuipje. Voor Westerlo maakte Christian Brüls in de 34e minuut gelijk. In het duel tussen twee ploegen uit 1B kwam Beerschot Wilrijk na 25 minuten op voorsprong. Vanzeir stuurde Brogno het straatje in, die omspeelde Van Langendonck: 0-1. Negen minuten later hingen de bordjes in evenwicht. Een trap van Brüls week af, waardoor Vanhamel geklopt was.

Westerlo kon in de tweede helft zijn kansen niet afmaken. Abrahams was er dicht bij met een schicht tegen de paal, vervolgens lag Vanhamel in de weg.

In groep A van Play-off II gaan STVV en Eupen aan de leiding na hun zeges tegen respectievelijk Charleroi (3-1) en KV Oostende (1-2). Beerschot Wilrijk, dat medio maart in de promotiefinale naast een ticket voor 1A greep, en Westerlo hebben één punt.