Gent-Wevelgem – Wout van Aert kijkt uit naar Ronde van Vlaanderen

Gent-Wevelgem - Wout van Aert kijkt uit naar Ronde van Vlaanderen

Wout van Aert blijft imponeren tijdens zijn wegseizoen. Hij pakte sterk uit in de Strade Bianche (3e), Milaan-Sanremo (6e), de E3 Harelbeke (2e) en zondag in Gent-Wevelgem. Daarin haalde Van Aert wel geen toptiennotering. De kopman van Jumbo-Visma werd slechts 29e, maar hij liet zich meermaals heel positief opmerken. Van Aert mag dus hopen op een topprestatie in de Ronde van Vlaanderen.
“Van bij de start was het een heel nerveuze koers”, aldus Van Aert. “Toen we Gistel naderden, ging het tempo plots de hoogte in en brak het na de twintigste renner. Meteen was onze vlucht tot stand gekomen. We verloren dan ook nog twee ploegmakkers. Danny van Poppel kreeg af te rekenen met een kapot wiel, waardoor Taco van der Hoorn stopte. Deze laatste gaf zijn wiel aan Danny, maar beiden geraakten niet meer in onze groep, mede omdat het zo hard ging. Zo waren we plots twee man kwijt.”
“Ik wist wel al langer dat ik over een heel sterk team beschik, wij waren immers met vijf man mee in die vroege vlucht. Na vrijdag kregen we nog wat extra vertrouwen. En we zijn dus helemaal klaar voor volgende week. Hopelijk kan ik in de Ronde van Vlaanderen ook terugvallen op een sterke Jumbo-Vismabende. Ik kijk alvast uit naar mijn eerste Ronde”, besloot Van Aert.

bron: Belga