Coppi-Bartali: slotrit voor Finetto, eindwinst voor Hamilton

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Australiër Lucas Hamilton (Mitchelton-Scott) heeft de eindwinst in de Internationale Wielerweek Coppi-Bartali (Ita/2.1) niet meer afgestaan. De Italiaan Mauro Finetto pakte dankzij een late uitval ritwinst. Een ruim deel van de 153 heuvelachtige kilometers van de vijfde en laatste etappe tussen Fiorano Modenese en Sassuolo kreeg kleur dankzij een vlucht van zeven. De Italianen Giovanni Visconti en Enrico Barbin, en Colombiaans kampioen Oscar Quiroz bleken voorin de sterkste renners, maar werden teruggegrepen op twaalf kilometer van de aankomst.

In de finale kwamen er enkele pogingen om het tot veertig man uitgedunde peloton te ontlopen. Mauro Finetto was daarbij de succesrijkste: hij rondde een soloaanval van vier kilometer succesvol af en pakte op de streep zijn eerste zege van het seizoen. De 33-jarige Italiaan reed deze week in de kleuren van een nationale selectie.

De volgorde van het eindpodium wijzigde niet meer: Hamilton sluit af op 1, met respectievelijk 12 en 16 seconden voorsprong op zijn land- en ploeggenoten Damien Howson en Nick Schultz. De Australiërs legden de basis voor de eindzege al met winst in de ploegentijdrit op woensdag. De 23-jarige Hamilton volgt op de erelijst de Italiaan Diego Rosa op.

Bron: Belga