BENE-League handbal - Achilles Bocholt wint BENE-League derde jaar op rij

Achilles Bocholt heeft zondag voor het derde jaar op rij de BENE-League handbal gewonnen. In de Lotto Arena in Antwerpen versloeg het Wezet met 30-27. Bij de rust stond de titelverdediger nog één puntje in het krijt: 12-13. Beide teams begonnen verdedigend aan de partij, wat ervoor zorgde dat de ruimtes klein bleven. Getuige daarvan de magere 2-4 na twaalf minuten. Het fysieke spel werd niet geschuwd. Bij Achilles Bocholt werd er collectief gescoord, terwijl Wezet kon rekenen op een beresterke Yves Vancosen. Hij scoorde in de eerste helft viermaal en eindigde de wedstrijd samen met Damian Kedziora als topscorer met zeven goals. Ook de doelmannen eisten een hoofdrol op. Zowel de goalie van Achilles Bocholt als die van Wezet wisten zich meermaals met puike reddingen te onderscheiden.

Na drie minuten in de tweede helft wist Sergio Rola van Wezet toch met een schitterende draaibal de doelman van Achilles Bocholt te verschalken. Het duel bleef spannend. Bocholt sloeg een 17-14 kloof, maar Wezet knokte zich terug in de wedstrijd. Met zijn explosiviteit wist Vincent Bello meermaals de verdediging van Achilles Bocholt in verlegenheid te brengen. Iets over halfweg was bij 22-22 alles te herdoen.

Bocholt liet zich niet van de wijs brengen en kon via Bartosz Kedziora, die zijn vijfde doelpunt liet aantekenen, de voorsprong weer uitdiepen naar 26-23. Wezet haalde de keeper er nog uit en probeerde met zeven tegen zes nog iets te forceren, maar het mocht niet meer baten.

Zaterdag schakelde Bocholt in de halve finales het Nederlandse Aalsmeer met 35-28 uit. Wezet maakte de finale volledig Belgisch door Lions met 42-39 te verslaan. In de wedstrijd om de derde plaats nam Lions met 28-22 de maat van Aalsmeer.

Bocholt won de BENE-League al een eerste keer in 2013 en is met vier titels alleen recordhouder. Het Nederlandse Volendam volgt met drie titels (2010-2012). Wezet stond voor het eerst in de finale. Op twaalf edities werd de BENE-League zeven keer door een Belgische club gewonnen.

Naast vier titels in de BENE-League heeft Bocholt ook nog drie Belgische titels (2016, 2017, 2018) en drie Bekers van België (2013, 2015, 2017) in de prijzenkast.