Audi Hockey League - Watducks-Dragons en Orée-Léopold springen in het oog als kwartfinales play-offs

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na afloop van de 16e en laatste speeldag in de Audi Hockey League, het Belgisch kampioenschap voor mannenteams, zijn er geen wijzigingen te noteren in de klassementen. De play-offs en play-downs gaan op 14 april van start. Het duel tussen Waterloo Ducks, winnaar van groep B, en titelverdediger Dragons, 4e in poule A, en de Brusselse derby tussen Orée (2e in groep A) en Léopold (3e in groep B) zijn twee kwartfinales die in het oog springen. In groep A bleef Racing ongeslagen door Beerschot met 6-2 te kloppen. Beerschot eindigt op de derde stek in deze poule achter Orée, dat met 4-1 won van Dragons. De ploeg uit Brasschaat kan nog steeds zijn titel verlengen, maar dan moet het in de kwartfinales voorbij Waterloo Ducks. Dat team, winnaar van groep B, lijkt het recent echter moeilijk te hebben. Zondag ging Waterloo met 1-3 onderuit tegen Léopold, derde in dezelfde poule. La Gantoise is tweede na een 3-2 zege tegen nummer 4 Herakles.

Racing-Herakles, Waterloo Ducks-Dragons, Orée-Léopold en Beerschot-Gantoise zijn dus de kwartfinales in de play-offs, die afgewerkt worden over een heen- en een terugmatch op 14 en 28 april. De halve finales vinden plaats op 3 en 5 mei, de finale op 11 en 12 mei.

Braxgata en Antwerp, respectievelijk 5e en 6e in groep A, worden ondergebracht in een groep voor het behoud, samen met Daring en White Star (nummers 5 en 6 in groep B).

bron: Belga