“Wisten dat het niet makkelijk zou worden”, zegt bondscoach Thijssen na draw tegen VS

Wisten dat het niet makkelijk zou worden
Wisten dat het niet makkelijk zou worden

Bondscoach Niels Thijssen kon leven met het gelijkspel van de Red Panthers (FIH 13) tegen de Verenigde Staten (FIH 12). Dat zei de Nederlander na de 1-1 gisterenavond in Lancaster (Pennsylvania).
“We wisten dat de Amerikaanse ploeg in vorm was en dat het niet makkelijk zou worden. Dat hebben we kunnen vaststellen op het terrein. Net als voor ons geldt voor hen dat de ploeg meer waard is dan zijn klassement. In november speelden we verschillende keren tegen de Amerikanen tijdens de stage hier in Lancaster. Maar vandaag stonden we tegenover hun beste speelsters. Je kan het niet vergelijken”, reageerde Thijssen, die wel vond dat zijn speelsters “meer hadden kunnen doen met de kansen die ze creëerden”.

Omdat de Belgen de shoot-outs verloren, grepen ze naast een bonuspunt. De Red Panthers staan met twee zeges, een draw en een nederlaag voorlopig vierde in het klassement. De volgende wedstrijden zijn twee duels voor eigen publiek in Ukkel. Op 7 april wacht China (FIH 10), drie dagen later de terugmatch tegen de VS.

“Zeven punten uit vier matchen is goed”, meent Thijssen. “Uit de match van vandaag kunnen we vertrouwen putten voor de twee wedstrijden op eigen bodem.”

Kapitein Jill Boon baalde na afloop. Zij vond dat de Panthers meer hadden moeten scoren. “We speelden een heel goed eerste kwart. Het tweede was iets minder maar ik vind dat we in het derde en vierde kwart hun doel echt bestookten. We hadden een of twee extra doelpunten moeten maken. Maar uiteindelijk werd het een gelijkspel en in shoot-outs is het altijd fifty-fifty.”

Bron: Belga