Ronde van Catalonië - Matthews denkt aan derde ritzege op slotdag

door
Belga
Leestijd 2 min.

Michael Matthews is één van dé renners van de Ronde van Catalonië (Spa/WorldTour) editie 2019, dankzij twee ritzeges en twee topvijfnoteringen. Hij heeft ook ambities voor de slotrit van zondag in Barcelona. Matthews won zaterdag de zesde etappe in Catalonië in de sprint van een uitgedunde groep. "Deze is voor Wilco Kelderman (zijn Nederlandse ploegmaat bij Team Sunweb, nvdr.). Hij viel gisteren zwaar. We waren vandaag gemotiveerd om een resultaat voor Wilco te behalen na die crash, en ik ben heel blij dat het is gelukt", liet Matthews optekenen.

Jan Bakelants was één van de ploegmaats die werk opknapten voor de Australiër, die nochtans had getwijfeld aan zijn kansen. "Ik voelde me heel moe na de zware ritten die we al hebben gehad, dus was ik niet zeker of ik vandaag de sprint zou kunnen doen. Maar halfweg de etappe begon ik me veel beter te voelen en heeft de ploeg zich mee aan de kop van het peloton gezet. De spurt was erg technisch, maar de ploegmaats plaatsten me voorin onder de rode vod. Ik volgde de juiste wielen en had net genoeg over om te winnen."

De honger van Matthews is nog niet helemaal gestild. "Het is een topweek geweest. Twee ritzeges, een tweede plaats en een vierde plaats. Ik ben nu al blij, maar morgen in Barcelona wordt het een mooie rit. Ik heb die altijd op tv bekeken, en altijd zelf willen rijden, dus we proberen het af te maken met een derde zege. Maar eerst genieten van deze."

bron: Belga