Man gijzelt koppel en tienermeisje in Eigenbrakel

In het Waals-Brabantse Eigenbrakel heeft een gewapende man gisterenavond een koppel en een 14-jarig meisje gegijzeld in een woning. De drie slachtoffers kregen klappen toegediend, maar konden ontsnappen. De verdachte kon opgepakt worden, al beschoot hij wel eerst de speciale eenheden van de federale politie. De gewapende man uit de regio rond Brussel drong de woning vrijdagavond binnen en gijzelde er een koppel en een tienermeisje van 14. De drie slachtoffers kregen klappen aan het hoofd toegediend, maar konden ontsnappen.

De speciale eenheden van de federale politie trokken daarna richting de woning, waarna de man naar buiten is gekomen. Hij bedreigde daarbij de agenten en opende het vuur, waarna de politie hem neutraliseerde met schoten in het been. De man is afgevoerd naar het ziekenhuis en van zijn vrijheid beroofd.

Volgens het Waals-Brabantse parket vertoonde de verdacht een “abnormaal gedrag” dat te wijten kan zijn aan alcoholintoxicatie, drugsinname, of een combinatie van beiden. Er loopt een aanhoudingsbevel tegen hem.

bron: Belga