Ludovic Robeet boekt eerste profwinst

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ludovic Robeet (Wallonie-Bruxelles) veroverde vandaag zijn eerste profzege tijdens de vierde etappe van de Internationale Wielerweek Coppi - Bartali (Ita/2.1). De Waalse renner was de beste van een vroege vlucht. Het peloton kreeg op de vierde dag 170 biljartvlakke kilometers voor de wielen, waarvan het overgrote deel op lokale ronden in start- en aankomstplaats Crevalcore. Na een tiental kilometer ontstond een vroege vlucht van acht man, met daarbij Robeet als enige Belg. Twintig kilometer later was de voorsprong van hem en zijn vluchtgezellen al gestegen tot boven de acht minuten.

Bij het ingaan van de laatste dertig kilometer schoot daar nog amper 1:18 marge van over, maar toch verslikten de sprintersploegen zich nog in de vlucht, waar Robeet samen met de Italiaan Jacopo Mosca (Italiaanse selectie) en de Deense beloftewereldkampioen tijdrijden Mikkel Bjerg (Hagens Berman Axeon) aan de haal ging. Die laatste probeerde nog van zijn vluchtgezellen af te geraken, maar dat lukte niet.

Voor de dagzege haalde Robeet het uiteindelijk voor Bjerg en Mosca. De 24-jarige Waal is bezig aan zijn derde profseizoen bij Wallonie-Bruxelles maar kon nooit eerder winnen op UCI-niveau. Voor zijn ploeg is het de tweede seizoenszege nadat de Let Emils Liepins won op de openingsdag van deze Internationale Wielerweek Coppi - Bartali, genoemd naar iconen Fausto Coppi en Gino Bartali.

In het klassement blijft de Australiër Lucas Hamilton (Mitchelton-Scott) aan de leiding. De vijfdaagse rittenkoers eindigt morgen met een heuvelachtige etappe van 152 kilometer.

Bron: Belga