Jupiler Pro League - Leider Genk heeft geen kind aan Anderlecht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Koploper Racing Genk is uitstekend begonnen aan Play-off I. Het zette Anderlecht zaterdag met 3-0 opzij dankzij doelpunten van Joakim Maehle (32.), Junya Ito (55.) en Joseph Paintsil (79.). Ruim tien minuten ver in een sfeervolle Luminus Arena devieerde Trossard het leer over Didillon, maar zijn poging strandde op de lat. Anderlecht zag af tegen een vinnig spelend Genk. Op het halfuur belandde een slappe uittrap van Didillon bij Ito. De voorzet van de Japanner werd teruggeknikt door Samatta, Maehle reageeerde het snelst op de botsende bal en kopte die tegen de touwen: 1-0. Meteen daarna knalde Samatta op aangeven van Trossard tegen de paal. De snelle flanken van Genk bleven paars-wit in de problemen brengen, aan de overzijde pegelde Bolasie de bal in het zijnet.

Na de rust stak Anderlecht de neus aan het venster, een plaatsbal van Verschaeren ging net over de kooi van Vukovic. Maar het waren de Limburgers die opnieuw wisten te scoren. Ito omspeelde Obradovic en krulde de bal knap in de verste hoek, de Japanner moest meteen daarna geblesseerd naar de kant. Malinovskyi haalde vervolgens verschroeiend uit, Didillon bokste de bal weg. Anderlecht-goudhaantje Verschaeren wist een mooie run net niet te verzilveren, hij tikte het leer tegen de paal. Invaller Paintsil maakte de avond nog pijnlijker voor de Brusselaars. De flankaanvaller zette Kums makkelijk in de wind en besloot vervolgens door de benen van Didillon: 3-0.

Leider Genk telt nu 35 punten. Dat zijn er vijf meer dan Standard (30 ptn), dat vrijdag met 3-1 won van Antwerp. Club Brugge is derde met 28 punten, voor Anderlecht (26), AA Gent (25) en Antwerp (25). Zondag speelt Club Brugge om 18u nog gastheer voor AA Gent.

bron: Belga