Jonge Red Flames uitgeschakeld na twee tegentreffers in toegevoegde tijd tegen Oostenrijk

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg bij de min 17-jarigen heeft zich niet kunnen plaatsen voor het EK met acht landen dat in mei gespeeld wordt in Bulgarije. In hun laatste groepswedstrijd van de eliteronde verloren de jonge Red Flames in het Oostenrijkse Stegersbach met 4-2 van Oostenrijk, nadat ze eerder in dit minitoernooi met 4-0 van Wales en met 1-0 hadden gewonnen van Finland. Met minstens een gelijkspel tegen Oostenrijk waren ze altijd zeker geweest van deelname aan het EK.

De jonge Flames begonnen nochtans uitstekend aan hun wedstrijd: na doelpunten van Jill Janssens (36.) en Cato Dellaert (42.) liepen ze met de rust in zicht 0-2 uit en leek de kwalificatie hen nog moeilijk te kunnen ontsnappen. In de toegevoegde tijd van de eerste helft zorgde Annabel Schasching (45.+1) echter van op de stip voor de aansluitingstreffer en dat bleek de voorbode voor heel wat onheil.

Na de pauze gingen de Flames helemaal kopje-onder, wat op het uur de gelijkmaker van Livia Brunmair opleverde. Ook bij een gelijke stand waren de Flames virtueel nog gekwalificeerd, maar in de toegevoegde tijd diende Oostenrijk de doodsteek toe door via Lilli Purtscheller en invalster Katja Wienerroither nog twee keer te scoren. Oostenrijk mag zo als groepswinnaar naar het EK, de tweede plaats van de Belgen levert niets op.

In het verleden kon ons land zich bij de U17 in het vrouwenvoetbal slechts één keer voor het EK plaatsen, met een vierde plaats in 2013 als resultaat.

Bron: Belga