F1 - GP van Bahrein: Charles Leclerc (Ferrari) verovert eerste polepositie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Charles Leclerc (Ferrari) vertrekt morgen vanuit polepositie in de Grote Prijs van Bahrein, de tweede manche in het WK Formule 1. Het is voor de 21-jarige Monegask een primeur. Leclerc zette vandaag de snelste chrono neer tijdens de kwalificaties op het Bahrain International Circuit in Sakhir. Met een tijd van 1:27.866 bleef hij zijn Duitse teamgenoot Sebastian Vettel (tweede op 0.294) voor. Die staat morgen naast hem op de eerste rij. De Ferrari's domineerden gisteren en vandaag ook de drie vrije oefenritten.

Voor Leclerc is het de eerste pole uit zijn carrière. Hij debuteerde vorig jaar in de F1 bij Sauber. De Monegask is tevens het petekind van de betreurde Jules Bianchi, de Franse F1-rijder die in 2015 stierf na een crash enkele maanden eerder in de GP van Japan.

De Mercedessen van de Britse wereldkampioen Lewis Hamilton en de Fin Valtteri Bottas bezetten de tweede rij, achter hen volgen de Nederlander Max Verstappen (Red Bull) en de Deen Kevin Magnussen (Haas).

De GP van Bahrein begint morgen om 17u10 (Belgische tijd). Vettel won al vier keer in de golfstaat (in 2012, 2013, 2017 & 20118) en is daarmee recordhouder. Twee weken geleden ging de zege in de openingswedstrijd van het WK, de GP van Australië in Melbourne, naar Bottas voor Hamilton en Verstappen.

Bron: Belga