EuroMillions Basket League – Aalstar ontslaat Jean-Marc Jaumin

EuroMillions Basket League - Aalstar ontslaat Jean-Marc Jaumin
EuroMillions Basket League - Aalstar ontslaat Jean-Marc Jaumin

Aalstar heeft zaterdag zijn coach Jean-Marc Jaumin op de keien gezet, zo heeft de club uit de EuroMillions Basket League bekendgemaakt op zijn website. De 49-jarige Jaumin moest opstappen na de de 104-68 nederlaag van vrijdag tegen Limburg United. Zonder Jaumin namen de Oost-Vlamingen, geleid door assistent Jean Colinet en Kevin Verhulst, zaterdag revanche door met 100-84 de scalp te nemen van de Limburgers. Aalstar kent een teleurstellend seizoen. Met negen zeges in 22 wedstrijden staat het pas op de zesde plaats in de EuroMillions Basket League.
Jaumin was aan zijn tweede seizoen bezig bij de Ajuinen. De oud-spelverdeler, drievoudig Speler van het Jaar, coachte van april 2010 tot eind 2011 Oostende, nadat hij er twee jaar als assistent-coach aan de slag was. In 2012 trok hij naar het Nederlandse Den Helder. Van 2015 tot 2017 coachte hij in Zwitserland, eerst bij Lugano en vervolgens bij Genève.
“Wij bedanken Jean-Marc voor zijn professionalisme en zijn gedrevenheid en wensen hem alle succes toe in de toekomst”, zo laat Aalstar nog weten.

bron: Belga