CD&V wil van Brussel "een stad voor 't leven" maken

door
Belga
Leestijd 1 min.

CD&V Brussel heeft vanochtend haar verkiezingsprogramma en haar slogan "Brussel, een stad voor 't leven" voorgesteld. De hoofdstad moet voor de humanisten een voorloper zijn op vlak van klimaat met een bijzondere aandacht voor de duurzame mobiliteit en kansen op een goed leven met de juiste zorgen. Op de Brusselse lijst is 'leading lady' Bianca Debaets het speerpunt van CD&V. Na vijf jaar als staatssecretaris van onder meer Verkeersveiligheid wil ze het werk voortzetten met een eengemaakte politiezone en een versnelde uitrol van de lage emissiezone.

Maar ze wil ook de Brusselse realiteit aanpakken met een goed leven voor de Brusselaars via betaalbare kinderopvang, warme buurten en betaalbaar wonen. De stadsvlucht van de middenklasse moet tegengegaan worden door maatregelen zoals het spreiden in tijd van de dure registratierechten

"Ons recept is om pragmatisch, realistisch en concreet tot oplossingen te komen. Het klimaat bijvoorbeeld verbeter je niet door ruzie te maken of filosofisch te werk te gaan. Zoals met de discussies rond de grondwet", vertelt Debaets.

bron: Belga