Wall Street met winst weekend in

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met winsten gesloten. Beleggers op Wall Street waren positief over de ontwikkelingen rond de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen. Ook hielden ze de brexitperikelen in de gaten. Taxibedrijf Lyft was daarnaast erg in trek bij zijn beursdebuut. De Dow-Jonesindex eindigde 0,8 procent in de plus op 25.928,68 punten. De brede S&P 500 klom 0,7 procent tot 2.834,40 punten, waarmee de graadmeter zijn sterkste kwartaal afsloot sinds 2009. Technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,8 procent bij en eindigde op 7.729,32 punten.

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin en handelsgezant Robert Lighthizer voerden handelsoverleg in Peking. Chinese onderhandelaars zijn volgens hun Amerikaanse gesprekspartners bereid meer water bij de wijn te doen om tot een akkoord te komen. Mnuchin zei dat de gesprekken "constructief" verliepen. Volgende week wordt in Washington opnieuw gepraat.

Uber-rivaal Lyft zette een plus neer van bijna 9 procent. De in San Francisco gevestigde onderneming haalde ruim 2,3 miljard dollar op door circa 32,5 miljoen aandelen in de markt te zetten. Lyft is in tegenstelling tot Uber alleen in Noord-Amerika actief. Uber maakt naar verwachting later dit jaar eveneens zijn debuut op de beurs.

Ander opmerkelijk nieuws was dat topadviseur van het Witte Huis Larry Kudlow ervoor pleitte dat de Federal Reserve beter zijn rentetarieven kan verlagen. De euro was 1,1218 dollar waard, tegen 1,1222 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent meer op 60,15 dollar. Brent steeg 0,8 procent in prijs tot 68,39 dollar per vat.

bron: Belga