Maximilian Schachmann wint vijfde etappe van Ronde van Catalonië

Maximilian Schachmann wint vijfde etappe van Ronde van Catalonië
Maximilian Schachmann wint vijfde etappe van Ronde van Catalonië

Maximilian Schachmann (BORA – hansgrohe) heeft vandaag de vijfde etappe in de 99e Ronde van Catalonië (WorldTour) gewonnen. Na 188,1 kilometer van Puigcerda naar Sant Cugat Del Vallès had de 25-jarige Duitser 13 seconden voor op de eerste groep. In de sprint om de tweede plaats liet de Australiër Michael Matthews de Zuid-Afrikaan Ryan Gibbons achter zich. Bjorg Lambrecht spurtte naar de derde stek. Miguel Angel Lopez (Astana) behield de leiderstrui. De 25-jarige Colombiaan heeft veertien seconden voor op de Engelsman Adam Yates en zeventien op zijn landgenoot Egan Bernal. Met Nairo Quintana, op 25 seconden, staat er nog een derde Colombiaan in de top vier.

Schachmann, maandag na Thomas De Gendt tweede in de openingsrit, boekte zijn tweede seizoenszege. Drie weken terug was hij de beste in de GP Industria & Artigianato (1.BC). In Catalonië won hij ook vorig jaar al een etappe.

Morgen werken de renners 169,1 kilometer af tussen Valls en Vila Seca. Ze krijgen twee cols van derde categorie te verteren, maar die liggen halfweg het parkoers, waarna het vooral in dalende lijn gaat. De Spaanse rittenkoers eindigt zondag in Barcelona, waar de Montjuic scherprechter is.

bron: Belga