“Dodo la Saumure” aangehouden voor sekshandel

Dodo la Saumure aangehouden voor sekshandel

Dominique Alderweireld, alias “Dodo la Saumure”, is vandaag in Bergen aangehouden. Hij is in verdenking gesteld van sekshandel en aanzetten tot ontucht. Zijn advocaat bevestigde het nieuws. In september 2014 kreeg Alderweireld van het Bergense hof van beroep al een celstraf van vijf jaar met uitstel voor de volledige periode voor identieke feiten. Het uitstel kan nu worden ingetrokken.

“Mijn cliënt houdt vol dat er een vorm van hypocrisie bestaat over de kwestie. Prostitutie wordt getolereerd, maar is nooit gelegaliseerd”, zegt zijn advocaat. “Hij heeft politici ontmoet over de legalisatie om juridische problemen te vermijden.”

In 2015 stond Alderweireld ook terecht tijdens het proces tegen gewezen IMF-topman Dominique Strauss-Kahn (DSK) in Rijsel in verband met seksfeestjes. Toen werd hij, net als DSK zelf, vrijgesproken.

Dodo la Saumure bezit verschillende bars in de Frans-Belgische grensregio. In februari verhinderde de burgemeester van Mesen, Sandry Evrard, nog dat de Fransman in het centrum van zijn stad een bordeel zou openen.

bron: Belga