Custovic blijft bij Waasland-Beveren, Roef vertrekt

door
Belga
Leestijd 2 min.

Adnan Custovic is ook volgend seizoen nog coach van Waasland-Beveren. Doelman Davy Roef trekt na dit seizoen dan weer de deuren achter zich dicht op de Freethiel. Dat hebben de Waaslanders vandaag bekendgemaakt. Na positieve gesprekken met alle stafleden werd beslist om door te gaan met Custovic, Dirk Geeraerd (assistent), Jonas Ivens (assistent en beloften), Eric Dehaeseleer (physical coach), Gerry Oste (doelmannen) en Mario Ballegeer (videoanalyse).

Custovic werd in november 2018 aangesteld als opvolger van Yannick Ferrera. De 40-jarige Bosniër zette zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen, met optie voor een extra jaar, en moest Waasland-Beveren in de hoogste klasse houden. "In een moeilijk seizoen, dat gaan we niet ontkennen, slaagde de coach erin om de juiste elementen aan deze ploeg aan te reiken", aldus de club. "Hij slaagde erin om voetbal én vertrouwen in deze groep te pompen. Een geweldige maand december met een winstdrieluik tegen Club Brugge, Antwerp en Lokeren was daarvan het mooiste bewijs. Bovendien legde Waasland-Beveren ook KAA Gent over de knie in het eigen Freethielstadion." Waasland-Beveren beëindigde de reguliere competitie uiteindelijk op de 15e en voorlaatste plaats, het telde zeven punten meer dan het gedegradeerde Lokeren.

Verder raakte bekend dat Davy Roef volgend seizoen niet meer tussen de palen zal staan bij Waasland-Beveren. De afgelopen twee seizoenen speelde de 25-jarige doelman op huurbasis voor geel-blauw, dat afgelopen zomer een aankoopoptie bedong bij Anderlecht. "Het bestuur van Waasland-Beveren wou heel ver gaan voor de doelman, alle records zouden worden verbroken", zo klinkt het. "De transfersom, bedongen in het contract, zou een recordtransfersom zijn voor de club. Davy Roef en zijn entourage kozen echter voor een andere uitdaging."

"Dankzij deze club heb ik het geloof in mijn kwaliteiten en mijn voetbalgeluk teruggevonden", stelt Roef. "Mijn beslissing om andere oorden te gaan opzoeken is een louter sportieve keuze, een keuze om een stap hogerop te zetten."

Bron: Belga