Probeer eens vegan te eten in april

Probeer eens vegan te eten in april
Foto Unsplash

Nieuwe maand, nieuwe kansen. Voor de vierde keer zetten EVA vzw en Be Vegan dit jaar de ‘Try Vegan’-campagne op poten. Vanaf 1 april krijgen deelnemers recepten, vegan adresjes en andere nuttige tips in hun mailbox. Op die manier willen ze aantonen dat veganistisch eten makkelijker is dan je misschien zou denken.

De actie ‘Dagen Zonder Vlees’ spoorde je deze maand al aan om vegetarisch te eten, maar daar houdt het niet op. EVA vzw en Be Vegan willen nog net een stapje verder gaan. Tijdens april sporen ze je daarom aan om eens een maand geen dierlijke producten te eten. Niet alleen vlees, maar ook zuivel en andere ingrediënten van dierlijke oorsprong zijn dus uit den boze. Op die manier kan je een steentje bijdragen aan het milieu.

Restaurants

Na afloop van de vorige editie van ‘Try Vegan’ in 2018 gaven 60% van de deelnemers aan dat ze minder vlees waren gaan eten door de campagne. 37% eet sindsdien zelfs voltijds veganistisch. Mensen hebben het vooral moeilijk met het beperkte vegan aanbod in restaurants. Daardoor gaan ze tijdens het uit eten gaan nogal eens “in de fout”. ‘Try Vegan’ speelt in op die vraag door een lijst te voorzien met daarop allerlei restaurants die een heerlijk vegan aanbod hebben. Ook als je niet deelneemt aan de campagne, kan je dus eens een veganistisch eettentje uitproberen.