Man wint per ongeluk twee keer de lotto en wordt miljonair

Man wint perongeluk twee keer de lotto
AFP / J. Saget

Een Australische man heeft door een vergissing twee keer de lotto gewonnen. Hij kruiste op zijn twee lottobiljetten per ongeluk exact dezelfde nummers aan, en het was bizar genoeg de winnende cijfercombinatie. 

Het kan al eens meezitten, zeker voor de Australische loterijdeelnemer uit de staat Victoria. Door een vergissing werd hij maar eventjes 29,4 miljoen euro rijker. De anonieme man speelde al dertig jaar mee met de Oz Lotto, de officiële Australische lotto. Hij diende uit verstrooidheid twee biljetten in met dezelfde cijfercombinatie. Tot zijn grote verbazing won hij de lotto, en dat twee keer nog wel!

Hard werkende man

Er viel ook net nu zo veel geld te verdienen, doordat het bedrag was na enkele weken zonder winnaar flink aangedikt. De Division One Jackpot stond op 70 miljoen Australische dollar, of een goede 44 miljoen euro. Het prijzengeld werd verdeeld onder drie winnende biljets, waarvan er twee van de Australische geluksvogel waren. Het derde ticket werd verkocht in de Tasmaanse hoofdstad Hobart, maar de winnaar heeft zich voorlopig nog niet gemeld.

Toen de organisatie van de loterij de man opbelde, had hij net door wat er gaande was. “Je meent het!”, reageerde hij. “Beeld ik mij iets in? Ik heb het net zelf gecheckt en weet wat u mij gaat vertellen. Ik ben sprakeloos en kan het niet geloven. Ik heb net gedaan met werken.” Daarna kreeg hij ook nog eens te horen dat hij twee keer prijs had. “Ik speel wekelijks”, vertelde hij aan Daily Mail. “Ik vul zelf mijn biljetten in, maar heb ze nooit op iets bijzonders gebaseerd. Ze waren ook nooit speciaal, tot nu uiteraard.”

Wat nu?

Op de vraag wat hij met de grote som geld zal doen reageert de Australiër enthousiast: “Ik heb wat tijd nodig om het te laten bezinken”, zegt hij. “Misschien ga ik wel met pensioen. Of misschien eerst een nieuw huis, of een vakantie. Ik zal het zeker delen met mijn familie”.