Striptekenaar Johan De Moor wint hoofdprijs op Press Cartoon Belgium

door
Belga
Leestijd 1 min.

Striptekenaar Johan De Moor heeft op de 20ste editie van de Press Cartoon Belgium de Grote Prijs Knokke-Heist gewonnen met twee spotprenten, eentje over de #Metoo affaire en een andere rond het thema migratie. Dat hebben de organisatoren dinsdagavond laten weten. Beide cartoons verschenen in de krant Le Soir, respectievelijk op 12 februari en 24 december van vorig jaar. Aan de hoofdprijs is een cheque van 5.000 euro verbonden. De jury koos de prenten uit een selectie van 126 tekeningen, gemaakt door 32 cartoonisten, die in de Belgische pers verschenen.

Behalve de dubbele Grote Prijs, werden ook twee andere tekeningen bekroond. De tweede prijs, ter waarde van 2.000 euro, ging naar Marec met een cartoon die op 13 september 2018 in Het Nieuwsblad verscheen. Onderwerp van de spotprent was de misbruikconferentie in Rome. Kanar eindigde op een verdienstelijke derde plaats met een van zijn cartoons - met als titel "Huisbezoek, de getuigen van Francken" - die op 7 februari 2018 in Moustique verscheen.

De prijzen worden op zaterdag 29 Juni 2019 overhandigd in Knokke-Heist, bij de opening van het Internationaal Cartoonfestival en de vernissage van de tentoonstelling met onder meer de genomineerde cartoons van de Press Cartoon Belgium 2019.

bron: Belga